Dolar 32,5448
Euro 35,1520
Altın 2.464,56
BİST 10.682,15
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 31°C
Az Bulutlu
Ankara
31°C
Az Bulutlu
Per 26°C
Cum 27°C
Cts 31°C
Paz 32°C

Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi Kitabı Çıktı!

Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi Kitabı Çıktı!
171929
27/05/2024 21:56
A+
A-

Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi Kitabı Çıktı!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Levent Yamanel ve Doç. Dr. Gürhan Taşkın’ın Editörlüğünü yaptığı “Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi” başlıklı kitap, yoğun bakım ünitelerinde çalışan tıp doktorlarına rehberlik etmeyi amaçlıyor. Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yoğun Bakım Kliniği’nden Prof. Dr. Seval İzdeş, Prof. Dr. Işıl Özkoçak Turan, Prof. Dr. Sema Turan, Prof. Dr. Belgin Akan, Prof. Dr. Deniz Erdem ve Prof. Dr. Dilek Öztürk Kazancı’nın da katkıda bulunduğu bu kapsamlı eser, çeşitli yönleriyle sürekli renal replasman tedavisini ele alıyor ve bu alandaki bilgi birikimini genişletiyor.
Ankara Etlik Şehir Hastanesi Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Eren Yüksel de kitabın iki önemli bölümünü kaleme aldı: “Akut Böbrek Hasarının Yönetimi ve Renal Replasman Tedavisi Dışındaki Tedavi Yöntemleri” ve “Rejyonel Sitrat Antikoagülasyonu”. Kitap, yoğun bakım ünitelerinde çalışan tıp doktorlarının sürekli renal replasman tedavisini daha iyi anlamaları ve uygulamaları için

kapsamlı bir kaynak. Prof. Dr. Yamanel ve Doç. Dr. Taşkın, kitabın Editörleri olarak, yoğun bakım ünitelerinde karşılaşılan zorlukları ele alarak, pratik çözümler ve güncel bilgiler sunuyor.
Sancak Haber olarak bu kitabın, yoğun bakımda çalışan doktorlar ve hemşireler için önemli bir kaynak olacağını ve yoğun bakım ünitelerinde yatan hastaların tedavilerine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Sürekli renal replasman tedavisi, yoğun bakım ünitelerinde böbrek yetmezliği olan hastaların tedavisinde hayati bir rol oynuyor ve bu kitap, bu tedavinin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için gerekli tüm bilgileri içeriyor.

“Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi”, akademik çevrelerde ve sağlık sektöründe şimdiden büyük ilgi görüyor. Kitabın, eğitim kurumlarında ve kütüphanelerde en kısa zamanda yerini alması bekleniyor. Tıp doktorları bu değerli kaynağı temin ederek, yoğun bakım ünitelerinde karşılaştıkları böbrek yetmezliği vakalarını daha etkili bir şekilde yönetebilir ve hastalarının yaşam kalitesini artırabilirler. Sancak Haber ailesi olarak yeni çıkan “Yoğun Bakımlar İçin Sürekli Renal Replasman Tedavisi” başlıklı kitabın Editörlerini ve yazarlarını canı gönülden tebrik ederken, bu kitabın hastalarımızın şifa bulmasına yardımcı olmasını diliyoruz.

 

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.