Dolar 34,7379
Euro 36,6482
Altın 2.960,32
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C
Paz 12°C

SEY Vakfı ‘Kadının Sorunu, Erkeğin Meselesi’ farkındalığını Diyarbakır’da başlattı

YEKTA KOPAN’IN (SAĞ EN BAŞTA) MODERATÖRLÜĞÜNDEKİ PROGRAMA SEY VAKFI BAŞKAN VEKİLİ BEGÜM YÜCEL (SOLDAN ÜÇÜNCÜ), BM TÜRKİYE MUKİM KOORDİNATÖRÜ ALVARO RODRİGUEZ, UNFPA İYİ NİYET ELÇİSİ VE OYUNCU SONGÜL ÖDEN (SOLDAN İKİNCİ), BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. ŞİRİN KARADENİZ (SAĞDAN ÜÇÜNCÜ) VE BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ AKADEMİSYENİ DOÇ. DR. YAVUZ SAMUR (SOL EN BAŞTA) KATILDI.

15/05/2022 10:45
A+
A-

Semra Enver Yücel (SEY) Vakfının ’Kadının Sorunu, Erkeğin Meselesi’ projesi çerçevesinde “7’den 70’e değişim Hareketi”nin ilk durağı Diyarbakır oldu.

Cinsiyet eşitliğini sahiplenen ve bu konuda farkındalık oluşturmayı amaçlayan SEY Vakfı, 7 bölgede 7 ayrı şehre giderek bu sorunu değerlendirmeye başladı. SEY Vakfının ilk durağı olan Diyarbakır’da Bahçeşehir Koleji Hevsel Kampüsünde Yekta Kopan’ın moderatörlüğünde, SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel, Birleşmiş Milletler (BM) Türkiye Mukim Koordinatörü Alvaro Rodriguez, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu (UNFPA) İyi Niyet Elçisi ve Oyuncu Songül Öden, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şirin Karadeniz ve Bahçeşehir Üniversitesi Akademisyeni Doç. Dr. Yavuz Samur’un katıldığı bir etkinlik düzenlendi. Ayrıca, çocuklarda cinsiyet eşitliği farkındalığının oluşması için Türkiye’de bir ilk olan “Basmakalıp” kutu oyunu da ilk defa sahnelendi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Oyuncu Songül Öden, toplumsal eşitlik mücadelesinin Türkiye ve dünyada sorunların başında geldiğini söyledi. Öden, “Erkek ve kadının çeşitli farklılıkları var sadece ama bu farklılıklar onların zenginliğini oluşturabilir ancak. Fakat bu farklılıklar, güçler dengesinin toplumun küçük bireyi olan ailenin içerisinde çok önemli bir sorun teşkil eder hale geliyor” dedi. SEY Vakfına teşekkür eden Öden, “Ben Diyarbakır doğumluyum. Bu şehirde başlangıç yapmanızı çok kıymetli buluyorum” ifadesini kullandı.

“Kadın sorununu erkek mesele haline getirmesini istiyoruz”

SEY Vakfı Başkan Vekili Begüm Yücel de, kadın sorununu erkek meselesi haline getirmek istediklerini vurgulayarak, “Biz ’Kadının Sorunu, Erkeğin Meselesi’ni geçtiğimiz kasım ayında başlatmıştık. 7 bölgede 7 ayrı şehre gideceğimizi de duyurmuştuk. Bugün de Diyarbakır’da başlıyoruz. Kadın sorununun erkek meselesi haline getirilmesini istiyoruz. O zaman ortaklaşa bu sorunun çözülebileceğine inanıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de bir ilk

’Basmakalıp’ oyunu ile ilgili bilgi veren Doç. Dr. Yavuz Samur ise, “Oyunumuzun adı, ’Basmakalıp’ oyunu, cinsiyet eşitsizliği bağlamında sahip olduğumuz bazı basmakalıpları yıkmak üzere tasarlandı bu oyun. İçerisinde 50’den fazla kart var. Bunlar da sahip olduğumuz cinsiyet eşitsizliği basmakalıpları üzerine kurulu. Kartların üzerinde gerek iş, gerekse ev içi hayatta sahip olduğumuz bazı basmakalıpları içeriyor” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

oren-sarmats.ru