Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
26°C
Parçalı Bulutlu
Paz 28°C
Pts 30°C
Sal 29°C
Çar 29°C

Mobing ve Baskının odağı Sağlık Sen

Mobing ve Baskının odağı Sağlık Sen
171929
27/07/2024 11:23
A+
A-

Mobing ve Baskının odağı Sağlık Sen… Temmuz ayı içerisinde memurların alacağı zam 19.3 olarak belirlendi oysa yetkili sendika ile hiç masaya oturumasaydı memurlar %24.7 zam alırdı. Başarısız toplu sözleşmelere imza atması gelenek haline gelen memursen, bu zam oranından sonra ortaya çıkan tepki ve istifaları önlemek amacıyla son bir kaç yıldır uyguladığı tiyatroyu yeniden sahneye aldı.

Sahader Yönetim Kurulu Başkanı, Sağlık Sen hakkında zehir zemberek açıklamalarda bulundu

Üye sayısı, toplam çalışan sayısının %1 aşması halinde, toplu sözleşme ikramiyesi alınacak şekilde plan ve bütçe komisyonu’nunda bir önergeyi gece vakti kabul ettirmeyi başardı. Elbette rakibi olduğunu dile getiren kamusen konfederasyonu da yine destek oldu. Sendikal çıkar söz konusu olunca yan yana hızlıca gelen bu konfederasyonların hak aramak noktasında sınıfta kaldığı memurun geçim sıkıntısını kanıtlayan daha iyi bir indikatör yoktur. Sendikal barajı daha önce Danıştay, sonrasında yeniden getirilen baraj en son Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildi. Bütün bu kararlara rağmen sendikal tercihi 414 ₺ ücrete bağlamak istediler. Böylece baraj altında kalan sendikalara üye olanları kendilerine mecbur bırakarak, kasalarına giren parayı artırmak ve tekel haline gelme isteğinden hiç vazgeçmediler. Böylece gündem bir anda değişti herkes hak araması gereken bu İki konfederasyonun “cambaza bak cambaza” oyununa gelmiş oldu. Oysa yetkili sendikanın başarısız toplu sözleşmelerinden sonra tepki vermeden adeta ortadan kaybolduğunda defalarca şahit olduk. Bugün sizlere sağlık iş kolunda sağlık meslek çalışanlarının “sarı yapılanma” olarak adlandırdığı yetkili sendikanın, sağlık bakanlığında ki kurumları nasıl ele geçirdiğini anlatacağız.
Sahader, adalet ve liyakat Komisyonu başkanımız Gonca Koçak’la birlikte yaptığımız araştırmaya göre şuanda 51 ilde kamu sağlık tesislerinin yönetim kademesinde bulunanlar aynı zamanda yetkili sendikanın o ilde bulunan yönetim kurullarında da görevli.


Kısaca özetlemek gerekirse kamuya açık verilerle, yetkili sendikanın 51 ilde yönetim kurulunda bulunan 120 kişinin kamu sağlık tesislerinde de yönetici olduğunu tespit ettik. İl başına iki kişiden fazla yönetici atayacak hale gelen bu yapı adeta sağlık bakanlığını yavaş yavaş ele geçiriyor.
Daha önce de bu araştırmayı bakanlığa, cimere gönderdik.

Sosyal medyada ve ulusal basında deklare ettik. Hatta soru önergesi olarak bile verildi ancak herhangi bir ilerleme sağlanamadı.
Sağlık bakanlığında sözleşmeli yöneticilerin yüz bin liradan daha fazla maaş aldığı bilinmektedir. Ancak sözleşmeli yöneticilerin atamasında ortaya çıkardığımız listeye göre Liyakat aranmadığı ve bu pozisyonların yetkili sendika tarafından ele geçirildiği açıktır. Yetkili sendika yönetim kurulunda bulunanlar hem huzur hakkı hem de kamudan yüksek maaşla çifte kazanç elde ettiği düşünüldüğünde neden toplu sözleşmede Başarının umursanmadığı, protesto edilmediği açıkça anlaşılacaktır.

Sağlık emekçileri yıllardır toplu sözleşmeyle oyalanırken yetkili sendika idari katta koltuk kapmaca yarışına girdiği ve derdinin emekçiler olmadığı kolayca anlaşılacaktır. Yeni atanan Sayın sağlık bakanını uyarıyoruz, bu sendika kamu sağlık tesislerini gün geçtikçe ele geçirmeye devam ediyor.
Mobbing ve baskının odağı olan bu sendikanın yönetici atamasına göz yumulmamalıdır. Abdurrahman Aktürk
SAHADER yönetim Kurulu Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.