Dolar 33,9762
Euro 37,6709
Altın 2.725,36
BİST 9.771,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 26°C
Hafif Yağmurlu
Ankara
26°C
Hafif Yağmurlu
Paz 28°C
Pts 29°C
Sal 29°C
Çar 28°C

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Oldu ?

Kurban Bayramı Tatili Kaç Gün Oldu ?
171929
02/06/2024 14:23
A+
A-

Memurlara Tatil Müjdesi: Kurban Bayramı Tatili 9 Gün Olacak

Kurban Bayramı arifesine çok kısa bir süre kala, Kurban Bayramı tatilinin kaç gün olacağına yönelik merak giderek artıyor. Kulislere düşen bilgilere göre, 2024 Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağı belirtiliyor.

Turizm sektörü için de önemli bir etken olan bayram tatilleri, hafta içine denk geldiği durumlarda genellikle 9 gün olarak belirleniyor.

Tatil Süresi Uzatılacak mı?

Resmi bir açıklama henüz yapılmamış olsa da, kulislerde konuşulanlara göre Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. 16 Haziran Pazar günü başlayarak 19 Haziran Çarşamba günü sona erecek olan 2024 yılı Kurban Bayramı tatili için geriye kalan 2 günün de tatil edilmesi bekleniyor. Perşembe ve cuma günlerinin de tatil ilan edilmesiyle, tatilin 9 güne çıkması planlanıyor.

Kurban Bayramı tatili ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önümüzdeki hafta müjdeli haberi duyurması bekleniyor. Turizmciler başta olmak üzere, özellikle çalışan kesim, bayram tatilinin 9 güne çıkmasını talep ediyor.

9 günlük tatilin, ülkenin ekonomisi açısından da önemli bir konu olarak öne çıktığı belirtiliyor.Uzun bayram tatilleri, turizm sektöründe hareketliliği artırırken, ekonomiye de olumlu katkı sağlıyor. Tatil süresinin uzatılması, otellerde doluluk oranlarının artmasına ve tatil bölgelerinde ekonomik canlanmaya neden oluyor. Bu durum, hem turizm sektöründe çalışanlar hem de genel ekonomi için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Kabine Toplantısı sonucunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kurban bayramı tatilinin 9 gün olduğunu açıkladı. Sancak Haber olarak, haber kaynaklarımıza teşekkür ediyoruz.(04.06.2024)

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.