Categories: GENEL

Ispartalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 kahraman jandarmamızdan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı (34) Isparta’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

 

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan 4 kahraman jandarmamızdan Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı (34) Isparta’da düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Bugün öğlen saatlerinde askeri uçakla Isparta’ya getirilen şehidimizin naaşı; ailesi, Vali Aydın Baruş, il protokolü ve vatandaşlar tarafından karşılandı. Ardından ikindi namazını müteakip şehidimizin naaşı, cenaze töreni için 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’na getirildi. Buradaki trende İl Müftüsü Muharrem Biçer tarafından helallik alınarak cenaze namazı kıldırıldı. Namaz sonrasında şehidimizin naaşı, silah arkadaşlarının omuzunda Garnizon Şehitliği’ne götürüldü.

Aziz Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı, dualar ve gözyaşları içinde ebedi istirahatgahına defnedildi. Törenin sonunda, şehidimizin tabutuna örtülen Türk bayrağı ve fotoğrafı, Vali Baruş tarafından şehidin annesi ve babasına teslim edildi. Tören, şehidimizin ailesine taziyelerin sunulmasıyla son buldu.

Jandarma Uzman Çavuş Orhan Burak Büyükçaylı için düzenlen törene şehidimizin ailesi başta olmak üzere Vali Aydın Baruş, Isparta Milletvekilleri Mehmet Uğur Gökgöz, Osman Zabun ve Hikmet Yalım Halıcı, Garnizon Komutanı Albay Merdin Kışkan, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Konya İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Cemil Lütfi Özkul, Eğirdir Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Ahmet Aşık, Kara Havacılık Okul Komutanı Tuğgeneral İsa Baydilli, adli ve mülki erkan, siyasi parti, STK, iş ve meslek odası temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Ispartalı şehit son yolculuğuna uğurlandı

 

SancakHaber

Recent Posts

Büşra Zuhal Uysal Kimdir?

Büşra Zuhal Uysal,  yıllarında başlayan yazma hayali arasında bir gün o hayalin hayatı olacağı inancını…

1 saat ago

Kredi kartı kullanım oranı tavan yaptı!

Bankalararası Kart Merkezi’nin (BKM) açıkladığı verilere göre, ağustos ayı itibarıyla Türkiye’de kredi kartı sayısı 125,9…

1 saat ago

Ziraat Türkiye Kupasında 2. tur maçları belli oldu: 32 takım üst tura çıkacak

Ziraat Türkiye Kupası 2. Eleme Turu eşleşmeleri, bugün yapılan kura çekimi ile belirlendi. TFF Riva…

2 gün ago

Kışın Zorlu Hava Şartlarına Karşı Etkili Çözümler

Kış mevsimi, yoğun kar yağışları, dondurucu soğuklar ve buzlanma gibi zorlu hava koşullarıyla yaşamı önemli…

2 gün ago

1.6 trilyonluk kart borcu alarm veriyor

1.6 Trilyonluk Kart Borcu  REKORA YAKLAŞTI Bireysel kredilerde yıllık artış ise yüzde 100’ü buldu. Bankacılık…

5 gün ago

Hava sıcaklığı 8 derece düşecek

İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı: hava sıcaklığı 8 derece düşecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM,…

5 gün ago