Dolar 34,0451
Euro 37,9526
Altın 2.801,73
BİST 9.774,49
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 23°C
Yağmurlu
Ankara
23°C
Yağmurlu
Per 23°C
Cum 23°C
Cts 18°C
Paz 20°C

Hava sıcaklığı 8 derece düşecek

Hava sıcaklığı 8 derece düşecek
171929
15/09/2024 11:23
A+
A-

İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı: hava sıcaklığı 8 derece düşecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AKOM, Pazar günü şehir genelinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar beklediklerini duyurdu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), şehir genelinde kuvvetli yağışlar ve serin havanın etkili olacağı konusunda uyarıda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Balkanlar üzerinden gelen serin ve yağışlı havanın İstanbul’da sıcaklıkları 6-8 derece birden düşüreceği belirtildi.

Hava’nın pazar günü boyunca aralıklarla sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı olması bekleniyor. AKOM, İstanbulluları ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Meteorolojik tahminlere göre, Marmara Bölgesi, Kıyı Ege, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Akdeniz’in doğusu ve Çankırı çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar görülmesi bekleniyor. Ayrıca Zonguldak, Bartın, Düzce, Karabük, Kastamonu, İstanbul çevreleri ve Tekirdağ’ın doğusunda kuvvetli yağışlar ve yer yer kuvvetli rüzgarların yaşanması da bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, İstanbul’da pazar akşamına kadar sürecek olan yağışlar nedeniyle, vatandaşların olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli tedbirleri almaları önem arz ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.