Genç Kalem Ümit BAKIR’dan Özgüven Eksikliği
Özgüven Eksikliği
Özgüven eksikliği kişinin içtenliğiyle , yapabileceği ve yapma kabiliyeti olmasına rağmen yapamayacağını düşündüğü, çekindiği, daha geri planda kalma fikrinin oluştuğu ve ileriye atabileceği adımlar olmasına rağmen o adımları atmaya teşebbüs edememe ve teşebbüsten kaçınma anlamına gelmekle beraber başarı elde edebilecek çalışmalarının baskılanmış ve imkansızmış gibi algı oluşturup yapabilecekleri işlere yapamayacakmış gibi bir inanmışlığı dikte etmek ile oluşan ve birçok örnek verilebilecek bir eksiklik demek doğru olur.
Özgüven eksikliği; ” İnsanlar ne düşünür ” cümlesinin etkisinde kalmadan ahlaki ve fikirsel yapılara ters olmayan dahi belli olan ve olması gereken kalıpların dışına çıkmadan olağan ve olağanüstü görülen şeyler için çabalamaktan ve başarıyı yakalamaktan ödün vermeden çalışma prensibine vurulan ve vurulmaya çalışılan prangadır.
Bu pranganın tesirine maruz kalmamanın ihtimali her ne kadar çok az olsa da, üstesinden gelmek sanıldığı kadar zor değil aksine çok basittir. Yine bu konunun en önemli ve başlangıç denebilecek serüveni aile ile çok küçük yaşlardan itibaren süregelen aile içerisindeki; şiddet, ekonomik yapı , nüfus sayısı ve sürekli vurguladığımız eğitim…
Çok güzel bir konuya değinmişsiniz Ümit Bey. Yazılarınızın devamını bekleriz 😊
Değerli Öğrencim Ümit, yazını içtenlikle okudum. Başarılarının devamını diliyorum.