Dolar 32,7525
Euro 35,0851
Altın 2.450,67
BİST 10.647,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 28°C
Parçalı Bulutlu
Ankara
28°C
Parçalı Bulutlu
Paz 29°C
Pts 29°C
Sal 32°C
Çar 33°C

Gazimağusa’nın en güzel balkonu ve bahçesi neresi seçildi?

Gazimağusa’nın en güzel balkonu ve bahçesi neresi seçildi?
171929
20/06/2024 20:33
A+
A-
Gazimağusa’nın en güzel balkonu ve bahçesi seçildi.

 

Gazimağusa

Gazimağusa

 

Gazimağusa’nın en güzel balkonu ve bahçesi seçildi

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Toplumsal Duyarlılık Merkezi ile Gazimağusa Belediyesi iş birliğinde,  “Bahçelerimiz ve balkonlarımızdaki güzellik çevremizdeki gülümsemelere dönüşür” sloganıyla düzenlenen yarışmada bahçe ve balkon fotoğraflarını DAÜ Mimarlık ve İç Mimarlık bölümlerinden öğretim üyeleri değerlendirdi.

DAÜ’den verilen bilgiye göre, Sevilay Küçüksu “En güzel balkon”, Medine Daştan ise “En güzel bahçe” kategorisinde ödül almaya hak kazandı.

DAÜ Rektörlüğü’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Gazimağusa Belediye Başkanı Süleyman Uluçay, DAÜ ile uzun zamandır güzel işlere imza attıklarını kaydederken, DAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kılıç, Gazimağusa’ya her konuda destek vermeye çalıştıklarını, DAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sonuç Zorlu Gazimağusa’nın DAÜ’den, DAÜ’nün de Gazimağusa’dan ayrı tutulamayacağını, birlik olunduğu zaman şehrin daha iyiye gideceğini kaydetti.

Gazimağusa;

Gazimağusa ya da Mağusa, Kıbrıs Adası’nda bir liman kenti. Kıbrıs Cumhuriyeti’nin Mağusa kazası’nın ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Gazimağusa İlçesi’nin yönetim merkezi. Mağusa, Akdeniz’in en fazla güçlendirilmiş limanlarından biridir. Yakındoğu ile Avrupa arasında bir basamak oluşturur.

Gazimağusa ne ile ünlüdür?
Othello Kalesi, Rumların Aziz George Kilisesi, Latinlerin Aziz George Kilisesi, Gazimağusa Limanı, Lala Mustafa Paşa Camii (Aziz Nicholas Katedrali), Francis Kilisesi, Namık Kemal Zindanı ve Müzesi, Kertikli Hamam, Mağusa Surları, Aziz Barnabas Manastırı, Azize Anna Kilisesi ve Salamis Antik Kenti, Kutup Dede Türbesi.
Gazimağusa vize istiyor mu?
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne vizesiz bir şekilde seyahat edebilir. Hatta ülkeye pasaporta dahi gerek duymadan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ile giriş yapılabilmektedir.
Gazimağusa KKTC’de mi?
Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti‘nde 40.920 nüfusa sahip 997,4 km² yüzölçüme sahip bir liman kentidir.
Girne mi güzel Magosa mı?
Hem Girne hem de Mağusa bölgesinde de birbirinden harika Kıbrıs emlak fırsatları bulunmaktadır. Ancak, Kuzey Kıbrıs’ın gözde bölgelerinden olan Girne’nin Alsancak, Karmi, Balabayıs ve Çatalköy ve benzeri gibi pek çok yaşam konforu sunan bölgesi vardır. Bu nedenle, Mağusa’ya göre Girne daha ön plana çıkmaktadır.
Magosa denizi nasıl?
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sınırlarında yer alan Gazimağusa, liman kenti olma özelliği ile yaz aylarında turistler tarafından sıkça tercih edilmektedir. Doğal güzellikleri, tarihi açıdan önemi ve plajları ile tam bir tatil cenneti olan ilçenin denizi genel itibariyle temiz ve berraktır.
Kıbrıs’ın neresi meşhur?
Adada pek çok tarihi ve doğal güzellik bulunur. Örneğin; Girne Kalesi, Selimiye Camii, Baf Antik Kenti, Petra tou Romiou, Trodos Dağları ve Akamas Milli Parkı gibi yerler görülmeye değer. Kıbrıs’ın meşhur yemekleri ayrıca bölgenin tercih edilme sebeplerinden biridir. Adanın en ünlü yiyeceği ise hellim peyniri.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.