Dolar 34,7379
Euro 36,6482
Altın 2.960,32
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C
Paz 12°C

GAÜN Hastanesi’nde bölge toplantısı düzenlendi

GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ (GAÜN) HASTANESİ’NDE, GAÜN TIP FAKÜLTESİ TIBBİ MİKROBİYOLOJİ ANABİLİM DALI VE KLİNİK MİKROBİYOLOJİ UZMANLIK DERNEĞİ (KLİMUD) İŞ BİRLİĞİYLE “ANTİBİYOTİK DUYARLILIK VERİLERİNİN ANALİZİ VE SUNUMU REHBERİ” ADLI BÖLGE TOPLANTISI DÜZENLENDİ.

13/05/2022 16:15
A+
A-

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hastanesi’nde, GAÜN Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği (KLİMUD) iş birliğiyle “Antibiyotik duyarlılık verilerinin analizi ve sunumu rehberi” adlı bölge toplantısı düzenlendi.

Hastane oditoryumunda düzenlenen toplantının açılışında söz alan GAÜN Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tekin Karslıgil, “Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği ile sürekli tıp eğitimi ve sürekli mesleki gelişim çerçevesinde gerçekleştirilen ve antibiyotik duyarlılıklarının saptanması, izlenmesi çalışma grubu ile birlikte düzenlediğimiz toplantımıza hoş geldiniz. Enfeksiyon hastalıklarının küresel yaygınlığı, yeni mikroorganizmalar, direnç profillerinin ortaya çıktığı günümüzde klinik mikrobiyoloji laboratuvarının önemi de gittikçe artmaktadır. Bu nedenle etkin tedavilerinin yapılabilmesi laboratuvarların zamanla yarışarak uygun yöntemlerle çalışmasına bağlıdır. Hastalık etkenlerinin izolasyanunda ve antibiyotik duyarlılık saptanmasında laboratuvarlarımız canla başla çalışmaktadır. Ancak yöntemler farklıdır. Direnç profilleri de bölgesel olarak değişmektedir. Bu nedenle rehberlere, direnç profillerinin saptanmasına ve izlenmesine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu toplantıda bölgemizdeki çeşitli merkezlerle birlikte antibiyotik duyarlılıklarının analizlerini yapacağız. Yol gösterici rehberlerin hazırlanmasında emeği geçen tüm arkadaşlarıma ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği’ne, katılımları ile bizleri onurlandırarak bölge üniversitelerinden gelen değerli arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Bizi bu toplantılarda yalnız bırakmayan Sayın Dekanımız Prof. Dr. Can Demirel’e ve Sayın Başhekimimiz Prof. Dr. Belgin Alaşehirli’ye ayrıca çok teşekkür ediyorum. Herkese iyi bir toplantı diliyorum” dedi.

Antibiyotik Duyarlılığının Saptanması ve İzlenmesi Çalışma Kurulu Yürütme Başkanı Doç. Dr. Nisel Yılmaz ise, “Klinik Mikrobiyoloji Uzmanlık Derneği Antibiyotik Duyarlılığının Saptanması ve İzlenmesi Çalışma Grubu olarak Gaziantep’te düzenlediğimiz bölge toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Bizler uzun süreden sonra birlikte olmanın mutluluğu ve heyecanı içindeyiz. Bize ev sahipliği yapan GAÜN Tıp Fakültesi Başhekimliğine, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bugün kümülatif antibiyogram rehberini konuşacağız. Herkese iyi bir toplantı olmasını diliyorum. Teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

KLİMUD Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Osman Sezer Cirit de konuşmasında, “KLİMUD Yönetim Kurulu olarak öncelikle GAÜN Tıp Fakültesi Başhekimliğine, Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’na teşekkürlerimi iletiyorum. Rehberin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Gaziantep’ten ve çevre illerden gelen katılımcılara da ayrıca teşekkür ediyorum. Verimli bir toplantı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Toplantıya GAÜN Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Belgin Alaşehirli, GAÜN Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyeleri, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

oren-sarmats.ru