Dolar 34,7379
Euro 36,6482
Altın 2.960,32
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C
Paz 12°C

FÜ’de ‘Bilişim Teknolojileri’ kongresi düzenlendi

FIRAT ÜNİVERSİTESİ (FÜ) TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ KONGRESİ YOĞUN KATILIMLA DÜZENLENDİ

13/10/2022 15:30
A+
A-

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından organize edilen Bilişim Teknolojileri kongresi yoğun katılımla düzenlendi.

FÜ Fırat Elektronik ve Bilişim Teknolojileri Öğrenci Topluluğu tarafından Bilişim Teknolojileri kongresi düzenlendi. Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kongreye, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Soner Özgen, Prof. Dr. Mehmet Yılmaz, Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe, TBD İstanbul Şubesi Yön. Kur. Bşk. Deniz Tiryakioğlu, Bilgi İşlem Daire Başkanı Prof. Dr. Murat Karabatak, Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Mustafa Ulaş, öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Hayatın her alanında bilişim teknolojilerinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, “Bu konuda günün şartlarına göre kendimizi sürekli geliştirmemiz gerekiyor. FÜ, öğrencisi, öğretim elemanı ve bilişim alanında çalışanlarıyla birlikte yaklaşık 4 bin kişiden oluşan bir bilişim teknolojileri ordusuna sahip. Bu konuda üniversite olarak çok şanslıyız” dedi.

Yazılım sektörünün, diğer sektörlere kıyasla en fazla genç nüfusun istihdam edildiği sektör olarak dikkat çektiğini belirten Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Rahmi Aktepe ise, “Son yıllarda yazılımda atağa geçen Türkiye, ayrıca sahip olduğu genç nüfus ile bu alanda yüksek bir potansiyele sahip. Türkiye’de geçtiğimiz yıllara göre yaklaşık yüzde 20 civarında bir büyüme göstermiş olan yazılım sektörünün yanı sıra bilgisayar teknolojileri sektöründe de bir önceki yıla göre en yüksek büyüme yazılım alanında meydana geldi. Türk yazılım sektörünün her yıl yüzde 25 oranında büyüyecek bir potansiyeli olduğu öngörülüyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

oren-sarmats.ru