Dolar 34,7379
Euro 36,6482
Altın 2.960,32
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 8°C
Cts 11°C
Paz 12°C

Elazığ’da fırıncılara hijyen eğitimi verildi

ELAZIĞ’DA FIRINCILARA, ‘TEMEL GIDA HİJYEN’ EĞİTİMİ VERİLDİ.

21/10/2022 10:15
A+
A-

Elazığ’da fırıncılara, ‘Temel Gıda Hijyen’ eğitimi verildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye Fırıncılar Federasyonu arasında imzalanan protokol çerçevesinde merkez ve ilçelerdeki fırıncılar için ‘Temel Gıda Hijyen Eğitimi’ verildi. Su Ürünleri Enstitüsü konferans ve toplantı salonunda yapılan eğitime, İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, Gıda ve Yem Şube Müdürü Tuncay Özen, Elazığ Fırıncılar Odası Başkanı İlhan Yıldız ve fırıncılar katıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Ali Kılıç, “Yaşanan pandemi sürecince insanların yaşaması için gerekli olan besinler üretildi, üretilmeye de devam ediyor. Bu süreçte çiftçilerimiz kullanılmayan tarım arazilerinin etkinleştirmesi projesi çerçevesinde tarım arazilerini ekmek suretiyle halkımıza en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştı. 2021 yılında ülkemiz 3 milyon ton un ihraç etti. İhraç ettiğimiz undan da yaklaşık 1 milyar dolar gelir elde ederek, dünyanın un ihtiyacının yaklaşık yüzde 19’u karşılandı” dedi.

Hijyen ve israf konularına dikkat çeken Kılıç, “Fırıncılarımız halkın ihtiyaç duyduğu ekmeği her sabah erken saatte hazırlayarak piyasaya sunuyor. Elazığ’da bir günde yaklaşık bin 200 çuval un ve bunun karşılığında 450 bin adet ekmek üretiliyor. Halkımız inancı gereği israfın her türlüsüne karşı. Bu yüzden ekmeği de ihtiyacı kadar alıp tüketmeli. Bugün insanlarımıza israf ve temizlik anlayışını sağlayamazsak gelecek kuşaklara temiz bir toplum bırakamayız. Bu nedenle üretim sektöründe çalışanlar daha titiz davranmalıdır” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

oren-sarmats.ru