Dolar 34,7447
Euro 36,6156
Altın 2.959,21
BİST 9.886,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara 8°C
Az Bulutlu
Ankara
8°C
Az Bulutlu
Per 8°C
Cum 9°C
Cts 12°C
Paz 12°C

DTB’de lisanslı depoculuk istişare edildi

DİYARBAKIR TİCARET BORSASI (DTB) İLE TARIM ÜRÜNLERİ LİSANSLI DEPO YETKİLİ SINIFLANDIRICI ŞİRKETLERİ DERNEĞİ KENTTE BULUNAN LİSANSLI DEPO İŞLETMELERİ SAHİPLERİYLE BİR ARAYA GELEREK LİSANSLI DEPOCULUK KONUSUNDA İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRDİ.

07/10/2022 11:20
A+
A-

Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) ile Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği kentte bulunan lisanslı depo işletmeleri sahipleriyle bir araya gelerek lisanslı depoculuk konusunda istişare toplantısı gerçekleştirdi.

Diyarbakır Ticaret Borsası Konferans salonunda düzenlenen istişare toplantısına Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Başkanı Engin Yeşil, Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDASDER) Başkanı Serdar Genç, DTB Yönetim Kurulu Üyeleri, LİDASDER Yönetim Kurulu Üyeleri ile Diyarbakır’da bulunan lisanslı depo işletmecileri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan DTB Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır’ da 24 adet 891 bin 650 ton kapasite ile kurulum izni alan lisanslı deponun bulunduğunu ve bunlardan 13 adetinin 444 bin 500 ton kapasite ile aktif faaliyet gösterdiğini söyledi.

DTB Başkanı Yeşil, “Tarım ürünleri ticaretini kolaylaştırmak, depolanması için yaygın bir sistem oluşturmak, ürün sahiplerinin mallarının emniyetini sağlamak ve kalitesini korumak, ürünlerin sınıf ve derecelerinin yetkili sınıflandırıcılar tarafından saptanmasını sağlamak amacıyla kurulan lidaşlar bütün bu sorumlulukları yerine getirirken aynı zamanda bazı risk ve sorunlarla da karşılaşabilmektedir. Lisanslı depoculuk faaliyetleri konusunda üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve bilgi aktarımı yapmak üzere ilimize yapmış olduğunuz ziyaretten ötürü şahsım ve kurumum adına çok teşekkür ederim’’ dedi.

Daha sonra konuşan Tarım Ürünleri Lisanslı Depo Yetkili Sınıflandırıcı Şirketleri Derneği (LİDASDER) Başkanı Serdar Genç ise, “Lisanslı depoculuk sistemi stratejik öneme sahip tahıl, bakliyat ve yağlı tohumlar gibi uzun süre depolanabilir tarımsal ürünlerde önemli faydalar sağlıyor. Bu sistem, ürün arzının sürdürülmesi ve fiyat istikrarının sağlanması yönünden ülkemiz tarım ve ekonomisine sağladığı katkılar göz önünde bulundurulduğunda orta ve uzun vadede tarım sektörünün vazgeçilmezi olmaya devam edecek’’ şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından lisanlı depo işletmecileri ile lisanslı depoculuk hakkında karşılıklı istişarelerde bulunuldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

oren-sarmats.ru