YAŞAM HİKAYELERİ

ÇOCUKLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA SES OLALIM

“ÇOCUKLARIN SESSİZ ÇIĞLIĞINA SES OLALIM” PROGRAMI, ANKARA/MAMAK PROF.DR. NECMETTİN ERBAKAN KONGRE MERKEZİNDE YAPILDI

İç Anadolu Birliği, Türk Dünyası Akademisyenler Birliği, Dünya Muhabirler Birliği Türkiye Başkanlığı tarafından ve onlarca STK nın desteği ile düzenlenen, “Çocuklarımızın sessiz çığlığına ses olalım” programı, Genel Başkan İsmet Taş’ın öncülüğünde, Kadın Kolları Genel Başkanı Nur Delice’nin koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlik, bugüne kadar Ankara’da yapılan en fazla dikkat çeken programlardan birisi oldu.

Programda, Keçiören Gündüz Bakım Aile Danışma Merkezi Engelsiz Anadolu Rüzgarları Halk Oyunları gösterisi, Gazze’den gelen çocuklarımızın, dabke dansı’nın yanısıra, Saygı Eğitim Kurumundan gelen engelli çocuklarımızın, “mehteran gösterisi, Türkiye’de bir ilk olan “Görme Engelli İmam Hatip Lisesi” öğrencilerinden Kuran-ı Kerim tilaveti ve halk müziği türküleri, THM Sanatçısı Ceyhun Can’ın kısa konseri, Ertuğrul Kapusuzoğlu’ndan Nasrettin Hoca Tiplemesi, Mamak Belediyesinin Korosu, meddahı ve Seymen ekibi ile katıldığı program büyük bir izleyici kitlesi tarafından beğeni ile izlendi.

Başkan İsmet Taş konuşmasında özetle; “Türk-İslam Coğrafyasında nerede bir çığlık duysak biz orada olacağız, çocuklara yapılan katliam ve soykırımı bütün dünyaya bıkmadan usanmadan haykırmaktan geri kalmayacağız. Biz bu coğrafyadaki çocukların çığlığını duymuyorsak neyi duyacağız?
Kokuşmuş Batı Medeniyetinin çocukların katledilmesini dondurma yalayarak kutladığını söyleyen taş, “Gazze’de çocuklara büyüyünce ne olacaksın” soruna “Gazze’de çocuklar büyümez” cevabını hepimiz oturup düşünelim. Çocuklar kollarına adlarını yazıyorlar “ben parçalanarak ölürsem beni kolay tanısınlar” diye. İfadesini kullan Taş, “kim ne derse desin dün olduğu gibi bugünde yarında çocukların sessiz çığlığı olmaya devam edeceğiz” dedi.

Programın koordinatörü, Kadın Kolları Genel Başkanı Nur Delice programda verdiği röportajda, “biz sessiz çığlığa ses olmaya geldik, Gazze’de çocuklar soykırıma uğramasın, Türk -İslam Coğrafyasında çocuklar ölmesin, sadece bizim çocuklarımız değil hiç kimsenin çocuğu ölmesin diye buradayız bu programı yapıyoruz. Ben buradan sizin aracığınız ile başta kendi ülkem insanı olmak üzere bütün insanlığa çağrıda bulunuyorum, “Gelin çocuklarımızın sessiz çığlığına ses olalım” kendi çocuğumuzun ayağına diken batsa nasıl ki yüreğimiz yanıyorsa, başka çocukların zulüm içinde inlemelerine katledilmelerine göz yummayalım. Sesimiz çıktığı kadar bağıralım, haykıralım, “çocuklar ölmesin” diyelim.
Biz katledilen çocukların çığlığı gündemden düşmesin istiyoruz. Bunun yanı sıra engelli çocuklarımızın sorunlarının da gündemden düşmesini istemiyoruz. Engellerin yüreklerde beyinlerde olduğunu bir kez daha haykırmak istiyoruz. Her birimizin engelli adayı olduğumuzu unutmayalım diyoruz. Bunun içinde engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için her şeyi yapalım istiyoruz. Nur Delice son söz olarak, “hiçbir konuda empati yapmayı unutmayalım” dedi.

SancakHaber

Share
Published by
SancakHaber

Recent Posts

Başkan Demirbaş AKK için ne dedi?

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş: AKK’yi çok önemsiyoruz   Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim…

16 saat ago

Enflasyon Farkı Zam Değildir

Enflasyon Farkı Zam Değildir   Sağlık Haksen Genel Başkanı Murat Özekinci haziran ayı enflasyon oranının…

3 gün ago

MEB’e sözleşmeli personeller alınacak

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) sözleşmeli personel alımı için tercih dönemi başladı.     Tercih dönemi…

3 gün ago

Memur ve emekli maaş zamları belli oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  tarafından haziran ayının enflasyonu açıklanmasıyla memur maaşı yüzde 19,31 olurken SSK…

3 gün ago

Çeyrek Finaldeyiz!

Çeyrek Finaldeyiz!... A Millî Takımımız, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) Son 16 Turu müsabakasında…

4 gün ago

Vali Çiçek açıkladı; Kayseri’de provokatörlere gözaltı

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, 30 Haziran'da kentte meydana gelen olaylarla ilgili açıklama yaptı.   Vali…

4 gün ago